Ugrás a tartalomra

Peppinó, Csücsök kapitány és Kiflihajó

2024. május 23. csütörtök
Családi napot tartottak a rózsakerti Demjén iskolánál
Peppinó, Csücsök kapitány és Kiflihajó

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos akciójához csatlakozva rendezte meg Budafok-Tétény önkormányzata a Klauzál Házzal karöltve a IV. Rózsakerti családi napot a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola előtti téren és az intézmény tornatermében.

Sok család már tíz órakor nézelődött a két felállított sátor tájékán, a nagyobbacska gyerekek a rendőrség asztalánál színeztek, egy másiknál társasjátékoztak vagy kézműveskedtek, a kisebbek pedig rövidesen hosszú sort alkotva várták, hogy az ő pofijukat is kifessék cicásra vagy tündéresre. A színpadon egyszer csak megjelent Peppinó bohóc, és mielőtt Piros nevű társával az aprónéppel közös játékba kezdett volna, köszöntötte a szórakozni vágyó közönséget. A népszerű bohóc a szabadtéri programok mellett felhívta a figyelmet a folyamatosan induló családi futóversenyre és a tornateremben zajló eseményekre, azaz a Kerekítő mondókázósra, valamint a mini táncházra is.

Tizenegy órakor azután Karsay Ferenc polgármester visszaszámolt, és a büszke szülők magasba emelték csemetéjüket, ahogy ezt az ország 46 helyszínén tették május 4-én.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! akciójának célja, hogy felhívja a figyelmet a családalapítás, a gyerekvállalás és a családi élet fontosságára és örömeire.

Szepesfalvy Anna alpolgármester elmondta: öt évvel ezelőtt a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány a kerületben tartotta a nagy családi napját, az önkormányzat ezt folytatva, ehhez csatlakozva rendezi meg a lakótelepen a családi napot immáron negyedszer.

A gyerekemelés előtt Karsay Ferenc üdvözölte a családokat.

– A Rózsakert lakótelepen sok a kisgyermekes szülő, mi az ő igényeiket szeretnénk kiszolgálni nemcsak intézményekkel, játszóterekkel, futókörrel vagy zebrákkal, hanem ezzel a közösségépítő családi nappal is – mondta a polgármester. A délelőtti program további részében a Kiflihajó zenekar adott koncertet Csücsök kapitány vezetésével.

Tamás Angéla